Platform Global Goals Noordenveld
Een initiatief van PvdA/Groenlinks

Landschapsprojecten van Landgoed Terheijl afgerond

Met een digitale wandeling door Allemansgoed Terheijl, is een feestelijk eind gekomen aan 9 jaar projecten en plannen in Terheijl.  Vele organisaties, overheden, subsidieverstrekkers en inwoners hebben hierin samengewerkt. Terheijl,  onderdeel van de landgoederenzone Nienoord – Terheijl – Mensinge , is de groene ruggengraat van het gebied tussen Leek en Roden.

Wethouder Henk Kosters; “Samen met projectleider Janine Hogeman, kijk ik terug op een unieke periode. Ik heb het als erg bijzonder ervaren om met zo veel mensen en organisaties met zoveel verschillende projecten en plannen bezig te zijn geweest. Plannen die allemaal hebben bijgedragen aan een stukje mooier en herkenbaarder Terheijl, waar zo ontzettend veel te beleven is. “

Projecten die het unieke landschap en historie beleefbaar hebben gemaakt door verschillende verhalen, routes en kunst. Projecten die het landgoed verbonden met haar omgeving en projecten die het landgoed als ‘Allemansgoed’ op de kaart hebben gezet. Met een prachtige film als slotstuk én met de oproep om zelf dit unieke pareltje in de kop van Drenthe te gaan ontdekken.

Kijk voor de film op: https://noordenveld.nl/terheijl

About Author


Admin