Platform Global Goals Noordenveld
Een initiatief van PvdA/Groenlinks

De afvalkraam is geopend

Op maandag 1 maart heeft wethouder Jeroen Westendorp de afvalkraam geopend bij de MFA in Een.

Afval gratis en dichterbij huis wegbrengen

Inwoners kunnen naar de afvalkraam om gratis kleine hoeveelheden afval, zoals elektrische tandenborstel, een emmertje puin, spaarlampen en nog meer kleine materialen in te leveren. Hiervoor hoeft men nu niet meer apart naar het brengstation.

Afval hergebruiken

Wethouder Jeroen Westendorp: “Met deze afvalkraam willen we inwoners graag de mogelijkheid bieden om kleine hoeveelheden herbruikbaar afval apart aan te bieden. Het uiteindelijk doel is dat er minder afval in de restafvalcontainer belandt. Door herbruikbaar afval van klein formaat te scheiden van ander (rest)afval, hoeft er minder afval gestort of verbrand te worden. Dat werkt zowel voor de gemeente alsook voor de inwoners kostenbesparend en is beter voor het milieu, want minder Co2-uitstoot. Bovendien zorgt de inzet en goed gebruik van de Afvalkraam ervoor dat we dichter bij het halen van de VANG-doelstelling komen om 100 kilogram restafval per inwoner per jaar in te zamelen.”

About Author


Admin