Platform Global Goals Noordenveld
Een initiatief van PvdA/Groenlinks

Ontdeklab groep 8b OBS De Poolster

Afgelopen dinsdag had groep 8b de primeur. Zij mochten dit schooljaar als eerste een bezoek brengen aan ons ontdeklab. Dit jaar staat het ontdeklab niet alleen in het teken van wetenschap en techniek, maar ook in het teken van de strijd met plastic afval. Als introductie kregen de kinderen het volgende filmpje te zien.

In verschillende groepen zijn de kinderen aan de slag gegaan met:

  • –  het programmeren van een kleursorteermachine;
  • –  het ontwerpen van posters;
  • –  het doorgronden van een hydraulisch systeem;
  • –  het construeren van een grijparm;
  • –  een campagnefilm maken;
  • –  een 3d-tafelprullenbak ontwerpen;
  • –  de computer leren afval scheiden, en
  • –  een afvalbakicoon ontwerpen.Daarnaast zullen de kinderen deze week het plastic afval rondom de school gaan opruimen. Aanstaande dinsdag zullen de kinderen het resultaat van hun ontdekkingen gaan presenteren aan de groep.

About Author


Admin