Platform Global Goals Noordenveld
Een initiatief van PvdA/Groenlinks

HVO synthetische diesel

HVO 100 nu verkrijgbaar bij Tank S Roden

HVO synthetische Diesel

HVO ofwel ‘Hydrotreated Vegetable Oils’ zijn plantaardige oliën en vetten die behandeld zijn met waterstof. Door deze behandeling ontstaat een synthetische diesel die in vergelijking met fossiele diesel schoner verbrandt en duurzamer is. 100% duurzaam tot 89% minder CO2

Duurzame voordelen van HVO

  • Zeer lage CO2-uitstoot (tot -89% t.o.v. diesel)
  • Minder uitstoot van fijnstof, roet en NOx
  • Bevat vrijwel geen zwaveldeeltjes en aromaten
  • Is goed biologisch afbreekbaar

Geschikt voor bestaande dieselvoertuigen

Overstappen naar HVO is heel eenvoudig. Een groot voordeel is dat dieselvoertuigen geen technische aanpassingen nodig hebben voor het gebruik van HVO. Bovendien kan deze diesel probleemloos langdurig opgeslagen worden zonder verlies van kwaliteit.

HVO kan zowel puur als geblend met fossiele diesel gebruikt worden. HVO 100
(= 100% ofwel puur gebruik) heeft uiteraard de grootste duurzaamheidsvoordelen en voldoet net als als HVO 30 aan de EN15940 specificatie voor paraffinische dieselbrandstof. Vraag altijd eerst goedkeuring van uw motor-/voertuigleverancier. 

De gemeente Noordenveld omarmt het initiatief. Wethouder Kirsten Ipema zal bij het officiële startmoment donderdag HVO 100 diesel tanken. „Een deel van onze auto’s en machines zal hier nu deze brandstof gaan tanken”, laat zij weten. Ze ziet HVO 100 diesel als een goede overbrugging op weg naar brandstoffen die helemaal niet tot uitstoot van CO2 leiden.

About Author


Admin